VÄSTERBOTTENSPAJ MED RÖKT SKINKA
4 personer
Pajdeg:
150 g smör
3 dl vetemjöl
2 msk iskallt vatten
Fyllning:
10 cm purjolök
2 vitlöksklyftor
1 msk smör till stekning
100 g rökt påläggsskinka
2 msk hackad färsk basilika
ca 2 dl riven västerbottenost
3 ägg
3 dl grädde
salt och peppar
Sätt ugnen på 225 grader.
Pajdeg:
Blanda ihop ingredienserna, gärna i en matberedare. Kavla ut ca 4 mm tunt och klä en smord pajform med degen. Ställ i frysen ca 15 minuter. Förgrädda direkt från frysen ca 4 minuter. Sänk ugnsvärmen till 175 grader.
Ansa purjolöken och skiva den tunt. Skala vitlöken och skär den tunt. Fräs löken mjuk i litet smör i en stekpanna på svag värme. Lägg löken i botten på pajskalet. Skär skinkan i små kuber och fördela över innehållet i pajskalet tillsammans med basilikan. Blanda osten med ägg och grädde. Salta och peppra och häll smeten över fyllningen i pajskalet.
Grädda i ugnen ca 35 minuter. Låt svalna och servera, gärna med en fräsch sallad.
4 personer
Pajdeg:
150 g smör
3 dl vetemjöl
2 msk iskallt vatten
Fyllning:
10 cm purjolök
2 vitlöksklyftor
1 msk smör till stekning
100 g rökt påläggsskinka
2 msk hackad färsk basilika
ca 2 dl riven västerbottenost
3 ägg
3 dl grädde
salt och peppar
Sätt ugnen på 225 grader.
Pajdeg:
Blanda ihop ingredienserna, gärna i en matberedare. Kavla ut ca 4 mm tunt och klä en smord pajform med degen. Ställ i frysen ca 15 minuter. Förgrädda direkt från frysen ca 4 minuter. Sänk ugnsvärmen till 175 grader.
Ansa purjolöken och skiva den tunt. Skala vitlöken och skär den tunt. Fräs löken mjuk i litet smör i en stekpanna på svag värme. Lägg löken i botten på pajskalet. Skär skinkan i små kuber och fördela över innehållet i pajskalet tillsammans med basilikan. Blanda osten med ägg och grädde. Salta och peppra och häll smeten över fyllningen i pajskalet.
Grädda i ugnen ca 35 minuter. Låt svalna och servera, gärna med en fräsch sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar