fredag 28 april 2017

Ostpaj med bacon

OSTPAJ MED BACON

Serverad med en fräsch grönsallad blir den här pajen säkert en trevlig och populär liten kvällsrätt. Ingredienserna är inte så dyra och finns som regel hemma.

4 portioner

2½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
100 g smör eller margarin
1 ägg

Fyllning:
100 g bacon
4 tomater
250 g riven ost, t ex Herrgård
eller Grevé
2 msk klippt gräslök
2 ägg
1 dl mjölk
1 tsk salt
1/4 tsk vit- eller svartpeppar

Tips:
Man kan också göra fyra små portions-
pajer i stället för en stor.


Hacka samman vetemjöl, bakpulver och matfett. Tillsätt ägget och arbeta snabbt ihop degen. Låt den gärna vila kallt ca 1 timme. Platta ut degen i en pajform, 24 cm i diameter, och grädda i ugn vid 200° ca 10 minuter.

Dela under tiden baconet i mindre bitar och knaperstek dem. Skölj och skiva tomaterna. Fördela bacon, tomatskivor, riven ost och gräslök i pajdegsskalet. Vispa ihop ägg och mjölk och tillsätt salt och peppar. Häll detta över fyllningen.

Grädda i ugn vid 175° 25 - 30 minuter. Servera pajen varm.


Tid för tillagning: Ca 1 timme varav
först 10 och sedan 25 - 30 minuter i
ugnen + ca 1 timme för degen att vila.


Från Mina Bästa Recept


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar