söndag 30 april 2017

Ostpastejer

OSTPASTEJER

Ca 15 st

Pajdeg:
3 dl vetemjöl
150 g smör eller margarin
3 msk vatten
1 dl riven ost

Fyllning:
4 dl riven ost
75 g smör eller margarin
3 äggulor
1 msk konjak eller vitt vin
½ tsk paprikapulver
3 äggvitor

Till pensling:
ägg


Hacka samman alla ingredienserna till pajdegen. Arbeta raskt ihop degen och låt den vila på kallt ställe ca 1 timme.

Blanda riven ost och matfett till fyllningen. Tillsätt äggulorna och smaksätt med konjak eller vin och paprikapulver. Vispa äggvitorna till hårt skum och rör ned dem försiktigt. Kavla ut pajdegen och klä små, smorda aluminiumformar (bakformar) med degen. Fördela fyllningen i formarna.

Kavla ut degresterna och ta ut lock med ett runt mått. Lägg dem på pastejerna och tryck till dem väl runt kanterna. Pensla med uppvispat ägg och grädda i ugn, 225 grader, ca 15 minuter. Stjälp försiktigt upp pastejerna när de svalnat något.

I stället för pajdeg kan man använda djupfrysta smördegsplattor.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar