ÅSAS ÄDELPAJ
4 - 6 portioner
Pajdeg:
3 dl vetemjöl
125 g smör eller margarin
2 msk kallt vatten
Fyllning:
1 liten gul lök
100 g grevéost
1 bit gräddädelost, 140 g
2 dl crème fraîche
1 dl vispgrädde
3 ägg
1 krm svartpeppar
! tsk salt
Hacka samman mjöl, matfett och vatten till pajdegen, gärna i matberedare. Tryck ut degen i en pajform, 25 cm i diameter, eller låt den vila svalt. Kavla ut den och lägg i formen. Nagga degen i botten. Klä kanterna med folieremsor och förgrädda pajen i 225 grader ca 10 minuter. Ta bort folien.
Skala och hacka löken. Lägg i osten och finfördela den. Tillsätt crème fraîche, vispgrädde och ägg och smaksätt med salt och peppar. Häll fyllningen i pajskalet och grädda mitt i ugnen ca 30 minuter.
Servera med en god tomatsallad.
4 - 6 portioner
Pajdeg:
3 dl vetemjöl
125 g smör eller margarin
2 msk kallt vatten
Fyllning:
1 liten gul lök
100 g grevéost
1 bit gräddädelost, 140 g
2 dl crème fraîche
1 dl vispgrädde
3 ägg
1 krm svartpeppar
! tsk salt
Hacka samman mjöl, matfett och vatten till pajdegen, gärna i matberedare. Tryck ut degen i en pajform, 25 cm i diameter, eller låt den vila svalt. Kavla ut den och lägg i formen. Nagga degen i botten. Klä kanterna med folieremsor och förgrädda pajen i 225 grader ca 10 minuter. Ta bort folien.
Skala och hacka löken. Lägg i osten och finfördela den. Tillsätt crème fraîche, vispgrädde och ägg och smaksätt med salt och peppar. Häll fyllningen i pajskalet och grädda mitt i ugnen ca 30 minuter.
Servera med en god tomatsallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar