DAGENS RECEPT 14-07-31
MANDELBOTTNAR MED GRÄDDE OCH SYLT
4 personer
100 g sötmandel
100 g smör eller margarin
1 dl socker
1 msk vetemjöl
2 msk mjölk
2 dl vispgrädde
1 dl hallonsylt
Skålla, skala och finhacka mandeln. Blanda mandel, matfett, socker, mjöl och mjölk i en kastrull. Värm på svag värme under omrörning tills smöret smält. Bred ut 3 runda bottnar av smeten på plåtar med smort bakplåtspapper. Grädda i 175° ca 8 minuter och låt bottnarna svalna.
Blanda vispgrädden med hallonsylten och bred hallongrädden mellan bottnarna strax före serveringen.
MANDELBOTTNAR MED GRÄDDE OCH SYLT
4 personer
100 g sötmandel
100 g smör eller margarin
1 dl socker
1 msk vetemjöl
2 msk mjölk
2 dl vispgrädde
1 dl hallonsylt
Skålla, skala och finhacka mandeln. Blanda mandel, matfett, socker, mjöl och mjölk i en kastrull. Värm på svag värme under omrörning tills smöret smält. Bred ut 3 runda bottnar av smeten på plåtar med smort bakplåtspapper. Grädda i 175° ca 8 minuter och låt bottnarna svalna.
Blanda vispgrädden med hallonsylten och bred hallongrädden mellan bottnarna strax före serveringen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar