lördag 29 april 2017

Musselpaj

MUSSELPAJ

Vår goda paj är en variant av Quiche Lorraine, den klassiska franska ost- och skinkpajen. Vi har helt enkelt bytt ut skinkan mot musslor, och det med gott resultat!

4 portioner

Pajdeg:
2 dl vetemjöl
100 g smör eller margarin
1 - 2 msk vatten

Fyllning:
2 ägg
2 msk vetemjöl
3 dl riven ost, t ex Svecia
1 burk musslor i vatten, ca 115 g
2 dl vispgrädde
salt, peppar

Tips:
Pajen är god både varm och kall.

Gott att äta till:
Grönsallad och tomater.


Hacka samman mjöl och matfett till pajdegen. Tillsätt vattnet och arbeta raskt ihop degen. Låt den vila kallt ca 1 timme.

Kavla ut degen och klä en ugnssäker form med den. Man kan också platta ut degen direkt i pajformen. Grädda i ugn vid 225° 10 - 15 minuter.

Vispa samman ägg och mjöl. Tillsätt ost och avrunna musslor. Vispa grädden till skum och blanda försiktigt ned den i smeten. Smaka av med salt och peppar. Häll smeten i pajskalet och grädda ytterligare 20 - 25 minuter i ugn vid 200° tills fyllningen stelnat och fått fin färg.


Tid för tillagning: Ca 1 timme varav
10 - 15 resp 20 - 25 minuter i ugnen
+ ca 1 timme för degen att vila kallt.


Från Mina Bästa Recept



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar