torsdag 27 april 2017

Peach Melba-kaka

PEACH MELBA-KAKA

1 kaka, ca 6 personer

2 färska persikor
100 g smör eller margarin
100 g mandelmassa
1½ dl florsocker
2 ägg
1 tsk finrivet citronskal
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
3 dl färska eller frysta hallon
½ dl flagad mandel

Garnering:
hallon
finhackad citronmeliss

Servering:
vaniljkesella

Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och mjöla en pajform, ca 22 cm i diameter, eller använd en vanlig bakform.

Koka upp vatten i en kastrull. Doppa persikorna en kort stund i det heta vattnet och dra därefter bort skalet. Skär fruktköttet i mindre bitar.

Rör matfett, mandelmassa och florsocker till en ljus och porös smet. Tillsätt äggen, ett i taget, och rör smeten slät mellan varje. Tillsätt rivet citronskal och sikta ned mjöl och bakpulver. Rör smeten slät. Vänd försiktigt ned hälften av persikobitarna och hallonen i smeten. Bred ut smeten jämnt i formen och fördela de sista fruktbitarna och hallonen ovanpå kakan. Strö över flagad mandel.

Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 25 minuter. Garnera med färska hallon och finhackad citronmeliss. Servera gärna med en klick vaniljkesella.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar