JORDGUBBSCHEESECAKE
Cheesecaken kan ätas nygräddad men blir ännu godare om den serveras kall.
Ca 8 personer
400 g digestivekex
200 g smör
600 g Philadelphiaost
2½ dl kesella, 10%
1 dl socker
1 dl majsstärkelse
4 tsk vaniljsocker
3 ägg
1 dl grädde
200 g vit choklad
Garnering:
färska jordgubbar
citronmelissblad
florsocker
Sätt ugnen på 175°.
Lägg kexen i en plastpåse och krossa dem genom att kavla på påsen. Smält smöret och blanda ned kexsmulorna. Lägg kexblandningen i en pajform med löstagbar botten och en diameter på ca 24 cm och tryck ut blandningen till ett pajskal. Gör kanterna ganska tjocka, så de inte går sönder. Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter och låt svalna litet.
Vispa under tiden ost och kesella krämigt. Rör ned socker, majsstärkelse och vaniljsocker och därefter ägg och grädde.
Smält chokladen över vattenbad och blanda ned i smeten. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen ca 50 minuter. Låt svalna och servera ljummen eller kylskåpskall. Garnera i båda fallen med jordgubbar och citronmelissblad. Sikta sist över florsocker.
Ur Allers nr 25-26/11
Cheesecaken kan ätas nygräddad men blir ännu godare om den serveras kall.
Ca 8 personer
400 g digestivekex
200 g smör
600 g Philadelphiaost
2½ dl kesella, 10%
1 dl socker
1 dl majsstärkelse
4 tsk vaniljsocker
3 ägg
1 dl grädde
200 g vit choklad
Garnering:
färska jordgubbar
citronmelissblad
florsocker
Sätt ugnen på 175°.
Lägg kexen i en plastpåse och krossa dem genom att kavla på påsen. Smält smöret och blanda ned kexsmulorna. Lägg kexblandningen i en pajform med löstagbar botten och en diameter på ca 24 cm och tryck ut blandningen till ett pajskal. Gör kanterna ganska tjocka, så de inte går sönder. Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter och låt svalna litet.
Vispa under tiden ost och kesella krämigt. Rör ned socker, majsstärkelse och vaniljsocker och därefter ägg och grädde.
Smält chokladen över vattenbad och blanda ned i smeten. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen ca 50 minuter. Låt svalna och servera ljummen eller kylskåpskall. Garnera i båda fallen med jordgubbar och citronmelissblad. Sikta sist över florsocker.
Ur Allers nr 25-26/11
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar