MUFFINS MED CHEESECAKEFYLLNING
Som små tårtor är de här muffinsen med cheesecakefyllning och ett riktigt smarrigt strösseltäcke. Recept från Allers nr 29/11.
Ca 12 st
2 dl körsbär eller bigarråer
125 g smör eller margarin
1½ dl socker
2 ägg
3½ dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
1 dl mjölk
Cheesecakefyllning:
200 g philadelphiaost
3 msk socker
1 ägg
1 tsk vaniljsocker
Strössel:
50 g mandelmassa
50 g smör eller margarin
1½ dl vetemjöl
2 msk socker
Servering:
crème fraîche
körsbär eller bigarråer
Sätt ugnen på 175 grader.
Strössel: Riv mandelmassan grovt och rör samman med matfettet. Tillsätt vetemjöl och socker och arbeta snabbt samman till en smulig deg. Lägg kylskåpskallt en stund. Kärna ur körsbären eller bigarråerna till kaksmeten och skär i bitar.
Rör matfett och socker ljust och poröst. Tillsätt äggen, ett i taget, och rör smeten slät mellan varje. Sikta ned vetemjöl och bakpulver och tillsätt sist mjölken. Rör varsamt smeten slät. Skeda upp smeten i formarna så att de blir fyllda till knappt hälften. Strö över körsbärsbitarna.
Cheesecakefyllning: Rör samman alla ingredienserna till en kräm och fördela ovanpå muffinsen.
Smula den kalla degströsselblandningen allra överst på muffinsen och grädda i mitten av ugnen ca 25 minuter. Servera bärmuffinsen toppade med en liten klick crème fraîche och garnera med färska bär.
Som små tårtor är de här muffinsen med cheesecakefyllning och ett riktigt smarrigt strösseltäcke. Recept från Allers nr 29/11.
Ca 12 st
2 dl körsbär eller bigarråer
125 g smör eller margarin
1½ dl socker
2 ägg
3½ dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
1 dl mjölk
Cheesecakefyllning:
200 g philadelphiaost
3 msk socker
1 ägg
1 tsk vaniljsocker
Strössel:
50 g mandelmassa
50 g smör eller margarin
1½ dl vetemjöl
2 msk socker
Servering:
crème fraîche
körsbär eller bigarråer
Sätt ugnen på 175 grader.
Strössel: Riv mandelmassan grovt och rör samman med matfettet. Tillsätt vetemjöl och socker och arbeta snabbt samman till en smulig deg. Lägg kylskåpskallt en stund. Kärna ur körsbären eller bigarråerna till kaksmeten och skär i bitar.
Rör matfett och socker ljust och poröst. Tillsätt äggen, ett i taget, och rör smeten slät mellan varje. Sikta ned vetemjöl och bakpulver och tillsätt sist mjölken. Rör varsamt smeten slät. Skeda upp smeten i formarna så att de blir fyllda till knappt hälften. Strö över körsbärsbitarna.
Cheesecakefyllning: Rör samman alla ingredienserna till en kräm och fördela ovanpå muffinsen.
Smula den kalla degströsselblandningen allra överst på muffinsen och grädda i mitten av ugnen ca 25 minuter. Servera bärmuffinsen toppade med en liten klick crème fraîche och garnera med färska bär.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar