PUNSCHTÅRTA
Den underbara smaken av punsch kommer verkligen till sin rätt i denna lättgjorda kalastårta. Med spritsad grädde överst på tårtan blir den dessutom en fröjd för ögat!
12 portionsbitar
1 fp stora tårtbottnar
200 g mandelmassa
1 - 2 msk vatten eller mjölk
några droppar grön hushållsfärg
4 1/2 - 5 dl tjock grädde
1/2 dl punsch
Lägg en tårtbotten på ett fat. Klä gärna fatets kanter med tunna remsor smörpapper, så skyddar du fatet från att bli kladdigt. Riv mandelmassan grovt, tillsätt vatten eller mjölk och rör till en mjuk smet. Tillsätt några droppar hushållsfärg.
Vispa grädden hårt och blanda i punschen. Bred mandelmassa på den understa tårtbottnen, lägg på nästa och täck den med punschgrädde. Lägg på den sista bottnen och täck med mandelmassa. Bred avslutningsvis rikligt med grädde på det översta lagret. Du kan också spritsa över en del precis före servering.
Täck tårtan med folie och låt den stå kallt minst 3 timmar, så blir den saftig och god.
Garnera tårtan med 15 - 20 kanderade syrener eller silverkulor före servering. Kaffe eller te, ev med ett glas punsch, är gott att dricka till.
Den underbara smaken av punsch kommer verkligen till sin rätt i denna lättgjorda kalastårta. Med spritsad grädde överst på tårtan blir den dessutom en fröjd för ögat!
12 portionsbitar
1 fp stora tårtbottnar
200 g mandelmassa
1 - 2 msk vatten eller mjölk
några droppar grön hushållsfärg
4 1/2 - 5 dl tjock grädde
1/2 dl punsch
Lägg en tårtbotten på ett fat. Klä gärna fatets kanter med tunna remsor smörpapper, så skyddar du fatet från att bli kladdigt. Riv mandelmassan grovt, tillsätt vatten eller mjölk och rör till en mjuk smet. Tillsätt några droppar hushållsfärg.
Vispa grädden hårt och blanda i punschen. Bred mandelmassa på den understa tårtbottnen, lägg på nästa och täck den med punschgrädde. Lägg på den sista bottnen och täck med mandelmassa. Bred avslutningsvis rikligt med grädde på det översta lagret. Du kan också spritsa över en del precis före servering.
Täck tårtan med folie och låt den stå kallt minst 3 timmar, så blir den saftig och god.
Garnera tårtan med 15 - 20 kanderade syrener eller silverkulor före servering. Kaffe eller te, ev med ett glas punsch, är gott att dricka till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar