torsdag 27 april 2017

Kristinatårta

KRISTINATÅRTA

Kristina avslutar den stolta raden av kvinnor i fruntimmersveckan. Till hennes namnsdag blir det en tårta med hallon och chokladfromage, något att njuta av för alla med "sweet tooth", som engelsmännen säger.

8 - 10 bitar

1 sats chokladfromage av pulver
1 fp tårtbottnar
1 1/2 - 2 dl hallonsylt
3 dl tjock grädde
1 dl hasselnötter
8 - 10 färska hallon eller röda cocktailbär

Gör chokladfromagen enligt anvisningarna på förpackningen. Lägg den undre tårtbottnen på ett tårtfat och bred på hallonsylt. Täck med nästa tårtbotten och chokladfromage och lägg sedan på den sista tårtbottnen.

Vispa grädden tjock och bred den över tårtan i ett vågigt mönster eller spritsa den över. Sätt tårtan i kylskåp minst 30 minuter.

Rosta hasselnötterna i 200 grader ca 10 minuter eller i mikron ca 3 minuter. Gnugga av skalet och hacka nötterna. Garnera tårtan med hallon och nötter.

Servera gärna med litet extra färska hallon eller björnbär i en skål bredvid. Kaffe, te eller läsk är gott att dricka till.

I stället för chokladfromage av pulver kan du självfallet göra en hemlagad chokladmousse. Ännu finare blir tårtan om du dessutom gör den på bottnar av en hembakad, lätt sockerkaka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar