torsdag 27 april 2017

Mandeltårta med punschkräm

MANDELTÅRTA MED PUNSCHKRÄM

Mandeltårtan har alltid varit en älskad godsak hos konditorn, som inte sparar på livets goda i ingredienslistan. Här svänger du ihop den själv och täcker den med fluffig punschkräm.

6 - 8 bitar

50 g sötmandel
3 äggvitor
4 msk socker
2 msk kakao
smör eller margarin till formen
mjöl till formen
rostade mandelspån

Fyllning:
3 dl tjock grädde
2 äggulor
2 msk socker
2 - 3 msk punsch

Hacka mandeln ganska grovt. Vispa äggvitorna till hårt skum, tillsätt socker, kakao och mandel och vänd allt med stora tag. Smörj och mjöla en plåt och markera en botten som är 25 x 30 cm stor. Häll på mandelsmeten och bred ut den jämnt. Grädda i 175 grader ca 25 minuter. Lossa mandelbottnen med en lång kniv och lägg den att kallna på t ex folie. Lyft sedan över den på ett fat.

Vispa grädden tjock till fyllningen. Tillsätt äggulor, socker och punsch. Täck tårtan med punschkrämen, strö mandelspån över och servera tårtan kall. Starkt kaffe är gott till.

Du kan också göra tårtan i runda portionsbitar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar