MANDELSPRITSAR MED APRIKOSER
En enkel mördeg kan du lätt piffa upp och förvandla till läckra mandelkakor med hjälp av mandelmassa. Spritsa den i en krans runt kanterna och lägg en klick marmelad eller sylt i mitten. Ät och njut!
16 - 20 kakor
3 dl vetemjöl
125 g smör eller margarin
1 1/2 msk socker
1 äggvita
ca 200 g mandelmassa
smör eller margarin till plåten
ca 2 dl aprikosmarmelad
Sätt ugnen på 200 grader.
Arbeta ihop mjöl, matfett och socker till en deg och lägg den svalt en stund. Vispa upp äggvitan mycket lätt och rör ut mandelmassan i den.
Kavla ut mördegen och ta ut runda kakor. Smörj en plåt och lägg kakorna på den. Spritsa en krans av mandelmassa runt kakorna och lägg en klick aprikosmarmelad i mitten. Grädda kakorna ca 10 minuter eller tills de är läckert gyllengula. Låt kakorna svalna innan du lossar dem från plåtarna.
Servera till glass, fruktsoppa eller på kaffebordet med ett glas gott dessertvin.
En enkel mördeg kan du lätt piffa upp och förvandla till läckra mandelkakor med hjälp av mandelmassa. Spritsa den i en krans runt kanterna och lägg en klick marmelad eller sylt i mitten. Ät och njut!
16 - 20 kakor
3 dl vetemjöl
125 g smör eller margarin
1 1/2 msk socker
1 äggvita
ca 200 g mandelmassa
smör eller margarin till plåten
ca 2 dl aprikosmarmelad
Sätt ugnen på 200 grader.
Arbeta ihop mjöl, matfett och socker till en deg och lägg den svalt en stund. Vispa upp äggvitan mycket lätt och rör ut mandelmassan i den.
Kavla ut mördegen och ta ut runda kakor. Smörj en plåt och lägg kakorna på den. Spritsa en krans av mandelmassa runt kakorna och lägg en klick aprikosmarmelad i mitten. Grädda kakorna ca 10 minuter eller tills de är läckert gyllengula. Låt kakorna svalna innan du lossar dem från plåtarna.
Servera till glass, fruktsoppa eller på kaffebordet med ett glas gott dessertvin.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar