Ur Allt om Mat Sommar 2003.
LISELOTTES JORDGUBBSTÅRTA
MED BISKVIBOTTEN
Bara goda ingredienser. Kan det bli annat än lyckat?
8 - 10 personer
1 l vaniljglass
1 l apelsinsorbet
1 l jordgubbar
3 msk socker
1 påse mandelbiskvier, 150 g
100 g smält smör
Dekor:
5 - 10 skivade jordgubbar
Ta fram glass och sorbet ur frysen så att de mjuknar något. Hacka jordgubbarna riktigt fint och blanda dem med socker.
Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en 24 cm form med löstagbar kant.
Smula biskvierna och blanda smulorna med smält smör. Lägg ut dem i formen och tryck till. Bred den mjuka vaniljglassen över bottnen. Fördela jordgubbsmoset över och tryck ned det litet i glassen. Bred sorbeten överst. Frys tårtan 2 - 4 timmar.
Ta fram och lägg upp tårtan och garnera den med skivade jordgubbar. Temperera den minst 30 minuter i kylen inför serveringen.
LISELOTTES JORDGUBBSTÅRTA
MED BISKVIBOTTEN
Bara goda ingredienser. Kan det bli annat än lyckat?
8 - 10 personer
1 l vaniljglass
1 l apelsinsorbet
1 l jordgubbar
3 msk socker
1 påse mandelbiskvier, 150 g
100 g smält smör
Dekor:
5 - 10 skivade jordgubbar
Ta fram glass och sorbet ur frysen så att de mjuknar något. Hacka jordgubbarna riktigt fint och blanda dem med socker.
Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en 24 cm form med löstagbar kant.
Smula biskvierna och blanda smulorna med smält smör. Lägg ut dem i formen och tryck till. Bred den mjuka vaniljglassen över bottnen. Fördela jordgubbsmoset över och tryck ned det litet i glassen. Bred sorbeten överst. Frys tårtan 2 - 4 timmar.
Ta fram och lägg upp tårtan och garnera den med skivade jordgubbar. Temperera den minst 30 minuter i kylen inför serveringen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar