Ur Allt om Mat nr 10-11/04.
JORDGUBBSPAJ MED CITRONKRÄM
Pajdeg:
2 1/2 dl vetemjöl
2 msk socker
100 g smör eller margarin
2 msk kallt vatten
Fyllning:
2 dl vispgrädde
1 dl lemon curd (burkad eller hemgjord)
1 l jordgubbar
Arbeta hastigt ihop vetemjöl, socker och smör så att det smular sig i matberedaren eller gör det med fingertopparna. Tillsätt kallt vatten, kör ihop eller arbeta samman till en deg som går att forma till en boll. Kavla eller tryck ut degen i en pajform, 26 - 28 cm i diameter, med löstagbar kant. Picka botten med en gaffel och sätt in formen i kylen 20 - 30 minuter.
Sätt ugnen på 200°. Grädda pajskalet 20 minuter. Låt kallna innan fyllningen läggs i.
Vispa grädden och rör i citronkrämen. Fyll pajskalet och lägg jordgubbar i halvor, kvartar eller skivor i ett vackert mönster ovanpå.
JORDGUBBSPAJ MED CITRONKRÄM
Pajdeg:
2 1/2 dl vetemjöl
2 msk socker
100 g smör eller margarin
2 msk kallt vatten
Fyllning:
2 dl vispgrädde
1 dl lemon curd (burkad eller hemgjord)
1 l jordgubbar
Arbeta hastigt ihop vetemjöl, socker och smör så att det smular sig i matberedaren eller gör det med fingertopparna. Tillsätt kallt vatten, kör ihop eller arbeta samman till en deg som går att forma till en boll. Kavla eller tryck ut degen i en pajform, 26 - 28 cm i diameter, med löstagbar kant. Picka botten med en gaffel och sätt in formen i kylen 20 - 30 minuter.
Sätt ugnen på 200°. Grädda pajskalet 20 minuter. Låt kallna innan fyllningen läggs i.
Vispa grädden och rör i citronkrämen. Fyll pajskalet och lägg jordgubbar i halvor, kvartar eller skivor i ett vackert mönster ovanpå.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar