torsdag 27 april 2017

Egna baguetter - det enkla receptet

EGNA BAGUETTER - DET ENKLA RECEPTET

5 dl ljummet vatten
½ pkt jäst
2 tsk salt
1 l vetemjöl

Lös jästen i litet av vattnet. Rör ned resten av vattnet, saltet och mjölet så att det blandas. Du behöver inte arbeta och degen behöver inte vara slät.

Häll ut degen på mjölad bänk. Rör så litet som möjligt. Strö över mjöl och skär degen i 3 delar med en vass kniv. Dra varsamt ut den lösa degen till 3 längder, långa som plåten. Vrid och för över dem till plåt med bakplåtspapper och jäs 15 minuter.

Värm ugnen till 250°. Grädda först mitt i ugnen 15 minuter i den starka värmen, sänk sedan till 150° och grädda 10 minuter till.

Ur Allt om Mat Sommarspecial 2004.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar