GODA BANANMUFFINS MED PÄRLSOCKER
Dessa muffins kan jag faktiskt borga för eftersom jag bakat dem ett flertal gånger, fast det var alldeles för länge sedan nu märker jag. Receptet är från ICA-Kurirens avdelning "Läsarfavoriten" och de är fruktansvärt goda!
Ca 15 st
1 ägg
1 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
125 g smör, smält och avsvalnat
1 dl gräddfil
1 banan, skivad
pärlsocker
Sätt ugnen på 250 grader.
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ned det i äggsmeten tillsammans med smör och gräddfil. Fördela i muffinsformar (jag brukar ta dubbla pappersformar).
Stick ned bananskivor i smeten och strö över pärlsocker. Grädda ca 10 minuter.
_Betyg: 5 av 5, absolut! Bananskivan i mitten smakar nästan som glass!
Dessa muffins kan jag faktiskt borga för eftersom jag bakat dem ett flertal gånger, fast det var alldeles för länge sedan nu märker jag. Receptet är från ICA-Kurirens avdelning "Läsarfavoriten" och de är fruktansvärt goda!
Ca 15 st
1 ägg
1 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
125 g smör, smält och avsvalnat
1 dl gräddfil
1 banan, skivad
pärlsocker
Sätt ugnen på 250 grader.
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ned det i äggsmeten tillsammans med smör och gräddfil. Fördela i muffinsformar (jag brukar ta dubbla pappersformar).
Stick ned bananskivor i smeten och strö över pärlsocker. Grädda ca 10 minuter.
_Betyg: 5 av 5, absolut! Bananskivan i mitten smakar nästan som glass!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar