APELSINMANDELTÅRTA
Den friska apelsinsmaken smälter samman med den milda mandeln och toppas med ljuvlig mörk choklad i denna härliga tårta, vars like du säkert aldrig smakat.
15 bitar
300 g mandelmassa
3 ägg
2 dl vetemjöl
100 g smält smör eller margarin
rivet skal och saft av 1 apelsin
1 ask flagad mandel
50 g mörk choklad med hög kakaohalt
syltade apelsinskal
Sätt ugnen på 175 grader.
Riv mandelmassan grovt. Vispa upp äggen i en skål och tillsätt mandelmassan. Vispa tills smeten är porös. Rör ned vetemjöl, smält matfett och rivet apelsinskal i äggsmeten. Häll smeten i en smord, bröad form och grädda på mittfalsen ca 35 minuter. Låt kakan svalna någon minut innan du stjälper upp den på serveringsfat. Häll den pressade apelsinsaften över kakan och låt den svalna.
Lägg mandeln på en plåt och rosta den i ugnen ca 5 minuter. Smält chokladen över vattenbad. Bred chokladen över kakan och garnera med syltade apelsinskal och rostad mandel. Låt kakan stå kallt så att chokladen stelnar.
Skär upp tårtan i portionsbitar och servera med en klick vispad grädde. Kaffe eller te är gott till.
Den friska apelsinsmaken smälter samman med den milda mandeln och toppas med ljuvlig mörk choklad i denna härliga tårta, vars like du säkert aldrig smakat.
15 bitar
300 g mandelmassa
3 ägg
2 dl vetemjöl
100 g smält smör eller margarin
rivet skal och saft av 1 apelsin
1 ask flagad mandel
50 g mörk choklad med hög kakaohalt
syltade apelsinskal
Sätt ugnen på 175 grader.
Riv mandelmassan grovt. Vispa upp äggen i en skål och tillsätt mandelmassan. Vispa tills smeten är porös. Rör ned vetemjöl, smält matfett och rivet apelsinskal i äggsmeten. Häll smeten i en smord, bröad form och grädda på mittfalsen ca 35 minuter. Låt kakan svalna någon minut innan du stjälper upp den på serveringsfat. Häll den pressade apelsinsaften över kakan och låt den svalna.
Lägg mandeln på en plåt och rosta den i ugnen ca 5 minuter. Smält chokladen över vattenbad. Bred chokladen över kakan och garnera med syltade apelsinskal och rostad mandel. Låt kakan stå kallt så att chokladen stelnar.
Skär upp tårtan i portionsbitar och servera med en klick vispad grädde. Kaffe eller te är gott till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar