måndag 19 oktober 2015

Ullas snabba sockerkaka

ULLAS SNABBA SOCKERKAKA

Den är lätt och luftig, snabb att laga och smakar förträffligt. Den som vill kan smaksätta med kanel, rivet citronskal eller apelsinskal. Kakan passar också fint att använda som tårtbottnar.

1 kaka

2 ägg
2 dl socker
1½ tsk bakpulver
2 dl vetemjöl
1 dl mjölk
75 g smör eller margarin
2 msk flisad mandel


Smörj och bröa en kakform som rymmer 1½ liter. Sätt ugnen på 175 - 200°.

Vispa ägg och socker poröst. Blanda bakpulver och mjöl och vänd försiktigt ned blandningen i smeten. Koka upp mjölk och matfett och slå det kokande i smeten. Rör smeten jämn och häll den i formen.

Strö över flisad mandel och grädda kakan på nedersta falsen i ugnen 25 minuter. Känn med en sticka om kakan är färdig. Låt den svalna i formen innan den stjälps upp.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar