söndag 25 oktober 2015

Hallonpavlova med limegrädde

HALLONPAVLOVA MED LIMEGRÄDDE

Frisk citrus och mynta, söt maräng, fylliga bär. En stilig pavlova är det perfekta kalasbakverket. Imponera med en svårslagen final på en god middag! Tänk på att toppa bottnarna med limegrädden precis vid serveringen, så att marängen håller sig krispig och inte mjuknar. Bottnarna går att baka ett par dagar i förväg och förvara på galler i rumstemperatur.

10 - 12 st

Bottnar:
2 dl osaltade pistagenötter utan skal
4 äggvitor
2 dl socker
1 tsk ättiksprit
1 msk maizena
100 g mosade hallon

Fyllning:
3 dl vispgrädde
ca 1 burk lime eller lemon curd
1 dl hackad mynta
färska hallon
limeklyftor


Bottnar:
Sätt ugnen på 140°. Smörj och mjöla ett bakplåtspapper och grovhacka nötterna. Vispa äggvitorna till styvt skum, tillsätt sockret och fortsätt vispa till en tjock och seg smet. Vänd ned nötter, ättiksprit och maizena. Vänd försiktigt ned hallonen, de ska inte blandas helt utan smeten ska bli marmorerad.

Klicka eller spritsa ut 10 - 12 maränger på bakplåtspapperet. Grädda mitt i ugnen ca 1 timme. Stäng av värmen och låt marängen eftertorka i ugnen minst 3 timmar, men gärna över natten. Lägg över marängerna på ett galler.

Vispa grädden och blanda med curd och mynta. Smaka av. Klicka smeten på bottnarna precis vid serveringen. Toppa med hallon och garnera med mynta och limeklyftor.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar