torsdag 22 oktober 2015

Görans citronkaka

GÖRANS CITRONKAKA

En lätt sockerkaka med citron går snabbt att baka. Receptet är lätt att dubbla, och då får man ju en kaka genast och en att stoppa i frysen.

1 kaka

2 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
½ tsk vaniljsocker
rivet skal av 1 citron
1 dl mjölk
50 g smält, avsvalnat smör eller margarin


Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en 1½-litersform.

Vispa ägg och socker kraftigt tills det blir ljust och pösigt. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och citronskal och vänd försiktigt ned detta i smeten. Rör varligt, så att inte den invispade luften går ur. Tillsätt mjölken och det smälta matfettet och rör försiktigt till en jämn smet.

Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter. Stjälp upp kakan och låt den svalna under formen.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar