måndag 26 oktober 2015

Stora lakritsmaränger med jordgubbssalsa

STORA LAKRITSMARÄNGER MED JORDGUBBSSALSA

Frasig maräng smaksatt med lakrits ihop med jordgubbssalsa är en svårslagen kombination!

4 portioner

3 äggvitor
½ tsk pressad citronsaft
1½ dl socker
2 msk krossad turkisk peppar

Jordgubbssalsa:
1 l jordgubbar
2 tsk pressad citronsaft
2 msk socker

Servering:
2 dl grekisk yoghurt
citronmeliss


Sätt ugnen på 100° om du har varmluft, 125° för vanlig ugn.

Vispa äggvitorna luftiga med citronsaften. Tillsätt sockret litet i taget och vispa till styvt skum. Vänd ned den krossade lakritsen. Klicka ut fyra stora maränger på bakpappersklädd plåt. Platta till varje maräng med baksidan av en sked. Baka längst ned i ugnen 45 - 50 minuter. Marängerna är färdiga när de känns torra och släpper från papperet.

Jordgubbssalsa:
Mosa 1/3 av jordgubbarna grovt med citronsaft och socker. Skär resten i kvartar och blanda ned i salsan.

Toppa marängerna med jordgubbssalsa och yoghurt och garnera med en kvist citronmeliss. Rör gärna en aning i yoghurten så att den blir jämn i konsistensen, men rör inte för mycket så att den blir lös.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar