JORDGUBBSTARTELETTER MED CHOKLADTOSCA
Mördegskakor fyllda med bär och choklad ...
Ca 16 st
Mördeg:
200 g smör eller margarin
1 dl florsocker
1 ägg
5 dl vetemjöl
Fyllning:
1 l färska jordgubbar
Tosca:
150 g nötkärnor eller sötmandel
1½ dl socker
150 g smör eller margarin
1½ msk vetemjöl
3 msk mjölk
50 g mörk choklad
Hacka snabbt samman alla ingredienserna till mördegen och lägg denna kallt att vila ca 1 timme. Sätt ugnen på 225°. Smörj tartelettformar med rumsvarmt matfett och klä dem med mördegen. Förgrädda formarna i mitten av ugnen ca 10 minuter.
Hacka nötkärnorna eller mandeln till toscasmeten grovt. Mät upp socker, matfett, vetemjöl och mjölk i en kastrull och sjud upp under omrörning. Ta genast kastrullen från värmen och tillsätt nöthacket.
Skiva jordgubbarna och lägg dem i botten på formarna. Klicka över toscasmeten. Ställ åter in formarna i mitten av ugnen och grädda ytterligare 8 - 10 minuter.
Hacka den mörka chokladen grovt och strö över tarteletterna medan de ännu är varma, så att chokladen smälter. Lossa försiktigt från formarna då de kallnat helt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar