onsdag 21 oktober 2015

Cheesecake med körsbär

CHEESECAKE MED KÖRSBÄR

En ljuvlig dessert en solig sommardag. Med vit choklad i fyllningen blir smaken nästan som gräddkola. Underbart gott till de syrliga körsbären!

Ca 10 - 12 bitar

Botten:
10 digestivekex
1 msk socker
50 g smält smör eller margarin

Fyllning:
2 dl urkärnade körsbär
½ dl socker
100 g vit choklad
4 ägg
1½ dl socker
200 g färskost
3 dl vispgrädde


Smula kexen och blanda med socker och matfett. Häll i en springform klädd med bakpapper, ca 24 cm i diameter, och tryck ut till en jämn botten. Grädda i 150° ca 10 minuter. Låt svalna.

Koka upp körsbären med socker och låt svalna. Om det är för rinnigt kan du hälla av litet av saften. Smält chokladen i vattenbad och låt svalna något.

Separera äggulor och vitor. Vispa äggulor med socker till en tjock och porös smet. Rör ned osten och blanda sedan ned körsbären med den smälta chokladen. Vispa grädden tjock och pösig och vänd ned den i äggulesmeten. Vispa vitorna till hårt skum och vänd även ned dem i smeten.

Häll fyllningen i pajskalet, plasta in och ställ i frysen att stelna ca 3 - 4 timmar. Ställ fram kakan en stund före servering.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar