LÄTTFRUSEN TÅRTA
En lätt ihoplagd tårta, som ställs i frysen en timme i väntan på servering. Fryser tårtan mer halvtinas den före servering. En god ingrediens är färdigköpt apelsinsorbet, som rivs direkt över tårtan på rivjärn.
1 tårta, 6 - 8 bitar
2 marängbottnar, köpta eller hembakade
2 - 3 dl vispgrädde
½ pkt fryst apelsinsorbet
Chokladsås:
½ dl vispgrädde
50 g blockchoklad
Till chokladsåsen värms sakta grädde och sönderbruten blockchoklad tills chokladen smält och såsen kan röras slät.
Vispa grädden.
Lägg ihop tårtan; varva marängbotten, chokladsås, vispgrädde och sorbet, som rivs över grädden på grova sidan av ett råkostjärn. Upprepa med nästa lager och sätt sedan in tårtan i frysen tills det är dags för servering. Vill man dekorera ytterligare kan mjuknad sorbet spritsas.
En lätt ihoplagd tårta, som ställs i frysen en timme i väntan på servering. Fryser tårtan mer halvtinas den före servering. En god ingrediens är färdigköpt apelsinsorbet, som rivs direkt över tårtan på rivjärn.
1 tårta, 6 - 8 bitar
2 marängbottnar, köpta eller hembakade
2 - 3 dl vispgrädde
½ pkt fryst apelsinsorbet
Chokladsås:
½ dl vispgrädde
50 g blockchoklad
Till chokladsåsen värms sakta grädde och sönderbruten blockchoklad tills chokladen smält och såsen kan röras slät.
Vispa grädden.
Lägg ihop tårtan; varva marängbotten, chokladsås, vispgrädde och sorbet, som rivs över grädden på grova sidan av ett råkostjärn. Upprepa med nästa lager och sätt sedan in tårtan i frysen tills det är dags för servering. Vill man dekorera ytterligare kan mjuknad sorbet spritsas.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar