måndag 19 oktober 2015

Rulltårta med mango och passion

RULLTÅRTA MED MANGO OCH PASSION

10 - 12 bitar

Botten:
3 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
100 g smör eller margarin
3/4 dl vatten

Fyllning:
1 fp mango- och passionsmousse

Garnering:
ca 4 dl vispgrädde
1 fp frysta mangotärningar, ca 250 g
ca 10 physalis
2 passionsfrukter
mynta


Botten:
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och rör ned försiktigt. Smält matfettet, tillsätt vatten, låt det koka upp och rör ned det i smeten. Bred ut smeten i en bakpappersklädd långpanna och grädda i 225° ca 10 minuter. Stjälp upp kakan på sockrat papper, ta av papperet den gräddats på och lägg en fuktig handduk över tills kakan svalnat.

Vispa samman moussen enligt anvisningar på förpackningen och bred den på den avsvalnade bottnen. Rulla ihop till en rulle.

Vispa grädden och spritsa den på sidorna och garnera med mango och physalis på toppen. Dela passionsfrukterna och skeda över innehållet. Garnera tårtan med mynta.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar