AGNETAS APELSINCHOKLADKAKA
Den här kakan blir godast och saftigast om den får stå ett dygn innan den provsmakas.
1 kaka
2 ägg
2 dl socker
2 3/4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 msk kakao
rivet skal av ½ apelsin
50 g smält smör eller margarin
½ dl färskpressad apelsinsaft
½ dl filmjölk
Sätt ugnen på 175°. Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl och bakpulver med kakao och apelsinskal och rör ned blandningen i smeten. Tillsätt smält matfett, apelsinsaft och filmjölk och rör det hela till en jämn smet.
Häll smeten i en väl smord och bröad 1½-litersform och grädda ca 35 minuter. Pröva med sticka att kakan är klar.
Den här kakan blir godast och saftigast om den får stå ett dygn innan den provsmakas.
1 kaka
2 ägg
2 dl socker
2 3/4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 msk kakao
rivet skal av ½ apelsin
50 g smält smör eller margarin
½ dl färskpressad apelsinsaft
½ dl filmjölk
Sätt ugnen på 175°. Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl och bakpulver med kakao och apelsinskal och rör ned blandningen i smeten. Tillsätt smält matfett, apelsinsaft och filmjölk och rör det hela till en jämn smet.
Häll smeten i en väl smord och bröad 1½-litersform och grädda ca 35 minuter. Pröva med sticka att kakan är klar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar