söndag 18 oktober 2015

Kokostoscarutor

KOKOSTOSCARUTOR

Läckert toscaseg kokostopping på en botten med mustig kakao!

Ca 20 rutor

300 g smör eller margarin
6 dl socker
4 ägg
1 msk vaniljsocker
½ tsk salt
2 dl kakao
4 dl vetemjöl

Kokostosca:
75 g smör eller margarin
200 g kokos
1 dl ljus sirap
2 dl socker
1½ dl vispgrädde


Smält matfettet i en 2-literskastrull. Tillsätt socker och ägg, ett i taget. Rör ned vaniljsocker, salt, kakao och vetemjöl. Bred ut smeten i en bakpappersklädd långpanna, ca 25 x 35 cm, och grädda kakan mitt i ugnen i 200° ca 15 minuter.

Smält matfettet till toscan i en kastrull. Tillsätt kokos, sirap, socker och vispgrädde och koka ihop toscan ca 5 minuter. Bred kokossmeten ovanpå kakan och grädda ytterligare 10 minuter. Låt kakan svalna och skär den i rutor.

Och ja, du läste rätt - det ska inte vara något bakpulver i smeten!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar