KOKOSTOSCARUTOR
Läckert toscaseg kokostopping på en botten med mustig kakao!
Ca 20 rutor
300 g smör eller margarin
6 dl socker
4 ägg
1 msk vaniljsocker
½ tsk salt
2 dl kakao
4 dl vetemjöl
Kokostosca:
75 g smör eller margarin
200 g kokos
1 dl ljus sirap
2 dl socker
1½ dl vispgrädde
Smält matfettet i en 2-literskastrull. Tillsätt socker och ägg, ett i taget. Rör ned vaniljsocker, salt, kakao och vetemjöl. Bred ut smeten i en bakpappersklädd långpanna, ca 25 x 35 cm, och grädda kakan mitt i ugnen i 200° ca 15 minuter.
Smält matfettet till toscan i en kastrull. Tillsätt kokos, sirap, socker och vispgrädde och koka ihop toscan ca 5 minuter. Bred kokossmeten ovanpå kakan och grädda ytterligare 10 minuter. Låt kakan svalna och skär den i rutor.
Och ja, du läste rätt - det ska inte vara något bakpulver i smeten!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar