JORDGUBBSFLARN MED MANDELLIKÖR
8 - 10 bitar
Pajskal:
125 g smör eller margarin
3 dl vetemjöl
½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 msk vatten
Fyllning:
300 g mandelmassa
250 g Kesella, 10%
4 ägg
2 msk mandellikör
Garnering:
750 g jordgubbar
florsocker
jordgubbsblad eller citronmeliss
Servering:
vispad grädde
Sätt ugnen på 225°.
Skär matfettet i bitar. Lägg mjöl, matfett och socker i skålen till matberedaren med kniven monterad och kör till en smulig massa. Tillsätt vattnet och kör tills det bildas en degboll. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter, och sätt pajformen i kylen ca 1 timme. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 12 minuter.
Riv mandelmassan och blanda med Kesella, ägg och mandellikör. Bred ut fyllningen i pajskalet och grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter. Låt pajen svalna.
Garnera med hela jordgubbar runt kanten och skivade jordgubbar i mitten. Lägg några blad bland jordgubbarna och servera med vispad grädde.
8 - 10 bitar
Pajskal:
125 g smör eller margarin
3 dl vetemjöl
½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 msk vatten
Fyllning:
300 g mandelmassa
250 g Kesella, 10%
4 ägg
2 msk mandellikör
Garnering:
750 g jordgubbar
florsocker
jordgubbsblad eller citronmeliss
Servering:
vispad grädde
Sätt ugnen på 225°.
Skär matfettet i bitar. Lägg mjöl, matfett och socker i skålen till matberedaren med kniven monterad och kör till en smulig massa. Tillsätt vattnet och kör tills det bildas en degboll. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter, och sätt pajformen i kylen ca 1 timme. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 12 minuter.
Riv mandelmassan och blanda med Kesella, ägg och mandellikör. Bred ut fyllningen i pajskalet och grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter. Låt pajen svalna.
Garnera med hela jordgubbar runt kanten och skivade jordgubbar i mitten. Lägg några blad bland jordgubbarna och servera med vispad grädde.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar