lördag 31 oktober 2015

Körsbärsrutor med citronfrosting

KÖRSBÄRSRUTOR MED CITRONFROSTING

Citronfrostingen på toppen gör susen på den här mazarinen - en underbar mazarin som går snabbt att göra.

Ca 20 bitar

400 g mandelmassa
150 g rumstempererat smör eller margarin
4 ägg
4 msk vetemjöl
1 tsk bakpulver
1½ msk vaniljsocker
ca 250 g körsbär, färska eller frysta tinade

Frosting:
2 dl florsocker
finrivet skal av 2 citroner, ca 3 msk
några droppar citronsaft, så pass
mycket att frostingen blir krämig


Sätt ugnen på 175°.

Riv mandelmassan grovt i en bunke. Lägg i matfettet och vispa ihop med elvisp på låg hastighet. Vispa sedan, fortfarande på låg hastighet, ihop med ägg, mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Vänd till sist i körsbären. Häll upp smeten i en form, 20 x 25 cm i storlek, och grädda i mitten av ugnen ca 40 minuter. Låt svalna.

Rör ihop florsocker och citronskal med så pass mycket citronsaft att frostingen blir krämig och bred den över den avsvalnade kakan.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar