lördag 31 oktober 2015

Kryddig morotskaka med mangotopping

KRYDDIG MOROTSKAKA MED MANGOTOPPING

Mycket kryddor ger fin karaktär åt denna morotskaka. Färsk mango på toppen är pricken över i, men fryst funkar också.

Ca 24 bitar

Ca 400 g morötter (2 - 3 beroende på storlek)
3 ägg
3½ dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk vaniljpulver
3 tsk bakpulver
1 - 1½ msk malen kanel
1 - 1½ msk malen kardemumma
½ - 1 msk malen ingefära
1 nypa salt
1½ dl solrosolja
smör eller olja till formen
ströbröd

Frosting:
225 g fryst mango
50 g smör eller margarin
200 g naturell färskost
florsocker

Garnering:
mango, färsk eller fryst


Tina mangon. Sätt ugnen på 150°. Skala morötterna, riv dem fint och krama ur det mesta av vätskan.

Lägg alla ingredienser till kakan i en stor bunke och blanda väl. Smörj och bröa en form med hög kant, ca 20 x 30 cm, häll i smeten och grädda i mitten av ugnen 45 - 50 minuter.

Gör frostingen medan kakan svalnar. Smält matfettet. Mixa mangon till en puré med mixerstav. Mixa med färskost och smält matfett, snabbt med stavmixer eller för hand. Smaka av sötman med florsocker - det behövs inte mycket eftersom mangon ger sötma. Bred frostingen över morotskakan och garnera med mango.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar