lördag 24 oktober 2015

Mjölkchokladkaka med marinerade jordgubbar

MJÖLKCHOKLADKAKA MED MARINERADE JORDGUBBAR

Mjölkchoklad och jordgubbar marinerade i Cointreau är smaker som passar utmärkt ihop.

8 - 10 bitar

Marinerade jordgubbar:
500 g jordgubbar
2 msk Cointreau
1 msk pressad citronsaft
2 msk florsocker

Chokladkaka:
200 g smör eller margarin
100 g finhackad mjölkchoklad
3 ägg
3 dl vetemjöl
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 msk kakao


Rensa jordgubbarna och skär dem i mindre bitar. Rör ihop Cointreau, citronsaft och florsocker till en lag, häll den över jordgubbarna och låt stå ca 1 timme.

Sätt ugnen på 175°.

Smält matfettet i en kastrull, lägg i chokladen och rör tills den har smält. Häll blandningen i en bunke. Vispa upp äggen lätt och rör ned dem. Blanda vetemjöl, socker, vaniljsocker och kakao i en annan bunke och sikta ned det i äggblandningen. Vänd ihop till en smet. Häll smeten i en springform, ca 23 cm i diameter, med bakplåtspapper i botten och smorda och bröade kanter. Grädda kakan mitt i ugnen ca 25 minuter. Låt den svalna.

Servera kakan med marinerade jordgubbar och vispad grädde.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar