måndag 19 oktober 2015

Royalsnitt med choklad

ROYALSNITT MED CHOKLAD

Kakao i grädden förstärker chokladsmaken och ger bitarna en tjusig look!

150 g smör eller margarin
3½ dl socker
5½ dl vetemjöl
3½ tsk bakpulver
½ tsk salt
1½ tsk vaniljsocker
3 dl mjölk
6 hårt vispade äggvitor
100 g riven mörk choklad
+ 75 g till garnering

Chokladgrädde:
3 - 4 dl vispgrädde
1 äggula
2 - 3 tsk kakao
2 - 3 tsk vaniljsocker


Rör matfett och socker poröst. Blanda mjöl, bakpulver, salt och vaniljsocker och sikta ned i smeten omväxlande med mjölken under omrörning. Vänd sist ned de hårt vispade äggvitorna.

Bred ut hälften av smeten i en bakpappersklädd form, ca 25 x 35 cm. Strö över choklad och bred på resten av smeten. Grädda i 200° 25 - 30 minuter. Täck ev med bakplåtspapper mot slutet av gräddningen. Låt svalna och skär i rutor.

Vispa grädden, tillsätt äggulan samt sikta ned kakao och vaniljsocker. Rör om försiktigt och spritsa över rutorna. Smält chokladen och spritsa figurer på bakpapper. Låt stelna på svalt ställe. Vid serveringen garneras rutorna med chokladfigurerna.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar