söndag 25 oktober 2015

Rulltårta med jordgubbar

RULLTÅRTA MED JORDGUBBAR

3 ägg
1½ dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
3 msk kokande vatten

Fyllning och garnering:
100 g vit choklad
3 dl vispgrädde
250 g jordgubbar


Sätt ugnen på 250°.

Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en skål och sikta ned i smeten. Tillsätt vattnet och blanda försiktigt ihop till en smet. Bred ut smeten i en långpanna som är klädd med bakplåtspapper och grädda kakan 5 minuter. Strö socker på kakan och stjälp upp den på ett bakplåtspapper. Lossa papperet på kakan och låt svalna.

Fyllning och garnering:
Smält chokladen över vattenbad. Vispa grädden tillsammans med den smälta chokladen och bred den på kakan. Strö över tärnade jordgubbar, men spara några till garnering. Rulla ihop kakan från långsidan.

Garnera med spritsad grädde och jordgubbar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar