SAFTIG CHOKLADKAKA MED FUDGEFROSTING
Mandelmjöl gör den här kakan extra saftig. Pricken över I är den krämiga frostingen.
1 kaka, ca 10 bitar
300 g hackad mörk choklad av god kvalitet
250 g smör eller margarin
5 ägg
1 1/4 dl socker
3 dl vetemjöl
1 1/4 tsk bakpulver
90 g mandelmjöl
Fudgefrosting:
250 g hackad choklad av god kvalitet
1 1/4 dl vispgrädde
70 g smör eller margarin, skuret i små kuber
Sätt ugnen på 150°.
Smält matfettet i en kastrull och tillsätt den hackade chokladen. Rör tills allt har smält. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Sikta ned mjöl och bakpulver och tillsätt mandelmjöl. Vänd försiktigt ned i chokladsmeten.
Klä en rund form med löstagbar kant med bakplåtspapper. Häll smeten i formen och grädda kakan i mitten av ugnen ca 50 minuter eller tills den känns färdig, men något kladdig i mitten (prova med sticka). Låt svalna i formen.
Frosting:
Blanda choklad, grädde och matfett i en bunke och ställ över vattenbad. Rör om och låt allt smälta samman. Ställ in i kylen och låt kallna.
Vispa frostingen med en elvisp tills den är tjock och fluffig och bred ett tjockt lager över kakan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar