GODASTE JORDGUBBSTÅRTAN
En härlig tårta med sötsyrlig lemon curd.
Ca 12 bitar
Tårtbotten:
3 ägg
2½ dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl kallt vatten
Fyllning 1:
2 dl vispgrädde
ca 1½ dl lemon curd
Fyllning 2:
2 dl vispgrädde
1 dl fast jordgubbssylt
Garnering:
2 dl vispgrädde
1 l jordgubbar
Sätt ugnen på 175°.
Tårtbotten:
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och sikta ned i äggvispet. Tillsätt vattnet och rör tills allt är blandat.
Häll smeten i en smord och bröad form, ca 22 cm i diameter. Grädda kakan i nedre delen av ugnen 30 - 40 minuter. Känn med provsticka att kakan är klar. Låt den kallna och dela den sedan i tre bottnar.
Fyllning 1:
Vispa grädden och blanda med nästan all lemon curd (rumstempererad). Bred ut gräddblandningen på en av bottnarna. Klicka ut resten av lemon curden ovanpå och lägg på den andra bottnen.
Fyllning 2:
Vispa grädden och blanda med nästan all jordgubbssylt. Bred ut jordgubbsgrädden på den andra bottnen och klicka resten av sylten ovanpå. Lägg på den tredje bottnen.
Garnering:
Vispa grädden och klicka eller spritsa ut den på toppen av tårtan. Garnera med jordgubbar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar