torsdag 22 oktober 2015

Jordgubbsmums

JORDGUBBSMUMS

Läcker långpannekaka som serveras med vispad grädde.

Ca 12 bitar

150 g smör eller margarin
4 ägg
3 dl socker
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
100 g mandelmassa
1 l filmjölk
½ l jordgubbar

Garnering:
150 g vit choklad
½ dl vispgrädde
1 msk florsocker


Sätt ugnen på 175°.

Smält matfettet och låt det svalna. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör samman mjöl och bakpulver och vänd ned det i äggsmeten. Riv mandelmassan och tillsätt den samt filmjölk och smält matfett i äggsmeten.

Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna, ca 20 x 28 cm. Häll i smeten. Snoppa jordgubbarna och fördela dem jämnt över kakan. Grädda ca 25 minuter.

Garnering:
Hacka chokladen och smält den över vattenbad. Vispa grädden. Låt chokladen svalna något och vänd sedan ned den i grädden. Spritsa krämen i ett rutmönster över den avsvalnade kakan. Pudra över florsocker.

Skär upp kakan i bitar och servera den med lättvispad grädde.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar