måndag 5 oktober 2015

Saffranskubb med torkade tranbär

SAFFRANSKUBB MED TORKADE TRANBÄR

20 st

7 dl vetemjöl
½ g saffran
1½ dl socker
2 tsk hjorthornssalt
6 bittermandlar
1½ dl torkade tranbär
125 g kallt smör eller margarin
1 ägg
1½ dl filmjölk eller gräddfil

Pensling och garnering:
1 ägg
pärlsocker


Sätt ugnen på 225°.

Blanda mjöl, saffran, socker, hjorthornssalt, riven bittermandel och tranbär i en bunke. Finfördela kallt matfett i mjölblandningen. Tillsätt ägg och filmjölk och arbeta snabbt ihop till en deg.

Rulla ut degen på mjölat bakbord till 2 längder som är ca 50 cm. Skär längderna i ca 5 cm breda bitar. Lägg bitarna på plåtar med bakplåtspapper.

Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Grädda mitt i ugnen ca 12 minuter. Låt kallna på galler under bakduk.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar