tisdag 6 oktober 2015

Körsbärsbakelser

KÖRSBÄRSBAKELSER

Ca 20 bakelser

Pajdeg:
150 g smör eller margarin
2½ dl vetemjöl
1 msk florsocker

Fyllning:
50 g smör eller margarin
1 dl socker
2 ägg
100 g riven mandelmassa
5 dl urkärnade syrliga körsbär
litet florsocker att sikta över


Blanda samman ingredienserna till degen och låt den vila 30 minuter på sval plats. Sätt ugnen på 175°.

Smält matfettet till fyllningen i en kastrull. Rör ned socker och ägg och låt blandningen tjockna på svag värme under omrörning. Rör ned mandelmassan och låt krämen svalna.

Klä mazarinformar, gärna veckade, med degen och lägg 3 - 4 körsbär i varje form. Fördela mandelkrämen ovanpå bären och grädda ca 20 minuter. Ta kakorna ur formarna då de svalnat något. Sikta över florsocker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar