KÖRSBÄRSBAKELSER
Ca 20 bakelser
Pajdeg:
150 g smör eller margarin
2½ dl vetemjöl
1 msk florsocker
Fyllning:
50 g smör eller margarin
1 dl socker
2 ägg
100 g riven mandelmassa
5 dl urkärnade syrliga körsbär
litet florsocker att sikta över
Blanda samman ingredienserna till degen och låt den vila 30 minuter på sval plats. Sätt ugnen på 175°.
Smält matfettet till fyllningen i en kastrull. Rör ned socker och ägg och låt blandningen tjockna på svag värme under omrörning. Rör ned mandelmassan och låt krämen svalna.
Klä mazarinformar, gärna veckade, med degen och lägg 3 - 4 körsbär i varje form. Fördela mandelkrämen ovanpå bären och grädda ca 20 minuter. Ta kakorna ur formarna då de svalnat något. Sikta över florsocker.
Ca 20 bakelser
Pajdeg:
150 g smör eller margarin
2½ dl vetemjöl
1 msk florsocker
Fyllning:
50 g smör eller margarin
1 dl socker
2 ägg
100 g riven mandelmassa
5 dl urkärnade syrliga körsbär
litet florsocker att sikta över
Blanda samman ingredienserna till degen och låt den vila 30 minuter på sval plats. Sätt ugnen på 175°.
Smält matfettet till fyllningen i en kastrull. Rör ned socker och ägg och låt blandningen tjockna på svag värme under omrörning. Rör ned mandelmassan och låt krämen svalna.
Klä mazarinformar, gärna veckade, med degen och lägg 3 - 4 körsbär i varje form. Fördela mandelkrämen ovanpå bären och grädda ca 20 minuter. Ta kakorna ur formarna då de svalnat något. Sikta över florsocker.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar