tisdag 20 oktober 2015

Hallon- och chokladmazariner

HALLON- OCH CHOKLADMAZARINER

Mördeg med choklad, nougatfyllning och hallonglasyr - allt gott i ett.

Ca 12 mazariner

Chokladmördeg:
170 g vetemjöl
30 g kakao
100 g smör eller margarin
½ tsk salt
3 msk socker
1 äggula
200 g nougat

Mandelfyllning:
300 g mandelmassa
150 g mjukt smör eller margarin
3 ägg

Hallonglasyr:
4 dl florsocker
1 tsk citronsaft
1/4 dl hallonsylt
1 msk vatten


Chokladmördeg:
Nyp med fingrarna ihop vetemjöl, kakao, matfett, salt och socker till en jämn deg. Tillsätt äggula och knåda tills allt är blandat. Plasta in degen i plastfolie och låt vila i kylen 1 timme. Sätt ugnen på 190°.

Ta ut degen och tryck ut den i små smorda och mjölade formar. Smält nougaten och häll ett tunt lager i varje form. Låt stelna.

Mandelfyllning:
Vispa med elvisp ihop mandelmassa och matfett till en slät kräm. Tillsätt äggen och vispa ihop krämen. Häll i en spritspåse. Spritsa ut krämen så att formarna fylls till 3/4. Grädda ca 20 minuter.

Hallonglasyr:
Vispa ihop ingredienserna och häll glasyren i en spritspåse. Spritsa ut glasyren på mazarinerna.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar