söndag 25 oktober 2015

Krusbär under marängtäcke

KRUSBÄR UNDER MARÄNGTÄCKE

Under det söta täcket av maräng döljer sig syrliga krusbär - en perfekt kombination!

10 - 12 bitar

4 dl vetemjöl
4 msk råsocker
100 g smält smör eller margarin
1 uppvispat ägg

Fyllning:
1 l snoppade krusbär
2 msk potatismjöl
1 dl råsocker

Maräng:
3 äggvitor
2 dl socker
½ tsk ättika

Garnering:
½ dl mandelsplitter eller mandelspån


Blanda mjöl och råsocker. Rör i det smälta matfettet och det uppvispade ägget och tryck ut degen i en pajform, 26 - 28 cm i diameter, och ställ formen i kylen ca 1 timme. Sätt ugnen på 200°. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen 10 - 12 minuter.

Fördela krusbären i pajformen och sikta över potatismjöl och socker. Grädda pajen mitt i ugnen ca 30 minuter. Låt den sedan svalna helt.

Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Vispa i sockret, litet i taget, till en blank och seg maräng. Vispa till sist i ättikan. Fördela marängen över bären och strö över mandelsplitter eller mandelspån. Grädda pajen mitt i ugnen ca 10 minuter så att marängen får litet färg.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar