lördag 24 oktober 2015

Saftig mazarinkaka med vit chokladtopping

SAFTIG MAZARINKAKA MED VIT CHOKLADTOPPING

Kakan blir glutenfri om du har glutenfritt skorpmjöl till formen. Välj garnering efter tycke och smak. Vill du höja clementinsmaken ytterligare kan du garnera med "clementinfiléer"!

10 - 12 bitar

3 clementiner
500 g mandelmassa, 50/50 Odense
4 medelstora ägg
125 g smör eller margarin
1 tsk bakpulver
1 dl socker
1 dl skållad, grovhackad mandel

Topping:
200 g vit choklad
2 gelatinblad
saften av 3 clementiner

Garnering:
färska blåbär
granatäppelkärnor
rostade mandelspån


Skölj clementinerna och finriv skalet. Spara saften till toppingen. Sätt ugnen på 175°.

Ta ut mandelmassa, ägg och matfett ur kylen och låt dem bli rumsvarma. Vispa ihop mandelmassa, matfett, fruktskal, bakpulver och socker med elvisp i en stor bunke. Tillsätt mandeln och till sist äggen, ett i taget, under omrörning. Blanda väl!

Smörj och bröa en rund bakform med löstagbar botten. Häll upp smeten i den och baka i mitten av ugnen 40 - 45 minuter. Låt svalna.

Topping:
Finhacka chokladen. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka upp clementinsaften, ta den från värmen och blanda ned gelatin och choklad. Rör tills gelatinet smält och massan är slät. Låt kallna i kylen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar