PÄRON- OCH KARDEMUMMAKAKA
En kaka som påminner litet om "hetvägg" om man serverar den med vispad grädde till. De färska päronen gör kakan saftig.
1 kaka
1 ägg
2 dl socker
150 g smör eller margarin
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 msk nymalda kardemummakärnor
½ dl mjölk
2 - 3 päron, skalade och skivade
smör eller margarin och ströbröd
till formen
Sätt ugnen på 175°.
Vispa ägg och socker pösigt. Smält matfettet. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kardemumma. Rör ihop det smälta matfettet med äggsmeten, vänd ned mjölblandningen och tillsätt mjölken.
Häll smeten i en smord och bröad form som rymmer ca 1½ liter och stick ned päronskivorna runt om i formen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 30 - 35 minuter.
Servera med vispad grädde eller vaniljsås.
Sätt ugnen på 175°.
Vispa ägg och socker pösigt. Smält matfettet. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kardemumma. Rör ihop det smälta matfettet med äggsmeten, vänd ned mjölblandningen och tillsätt mjölken.
Häll smeten i en smord och bröad form som rymmer ca 1½ liter och stick ned päronskivorna runt om i formen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 30 - 35 minuter.
Servera med vispad grädde eller vaniljsås.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar