söndag 25 oktober 2015

Jordgubbskaka med topping

JORDGUBBSKAKA MED TOPPING

8 - 10 bitar

150 g smör eller margarin
1½ dl socker
1 ägg
1½ dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1½ tsk bakpulver

Topping:
2 dl crème fraîche
3 ägg
½ dl socker
100 g jordgubbar


Sätt ugnen på 200°.

Rör matfett och socker smidigt, gärna med elvisp. Tillsätt ägget och de båda mjölsorterna blandade med bakpulver. Bred ut smeten med hjälp av baksidan av en sked i en smord form med löstagbar kant. Grädda 15 minuter.

Blanda crème fraîche, ägg och socker och fördela försiktigt på kakan. Strö över skivade jordgubbar. Grädda kakan ytterligare 30 - 40 minuter. Täck med folie om den blir för mörk.

Servera med vispad grädde och gärna några extra jordgubbar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar