lördag 31 oktober 2015

Nutella- och digestiveruta

NUTELLA- OCH DIGESTIVERUTA

Digestivekex och hackad mandel är basen i de här godisrutorna, som har nutella på toppen. Vill du variera smaken kan du strössla kakan med hyvlad choklad eller kokoschips i stället för apelsinskal.

Ca 36 avlånga bitar

200 g digestivekex
200 g sötmandel
400 g smör eller margarin
5 dl socker
finrivet skal av 1 citron, ca 1½ msk,
uppmätt luftigt
finrivet skal av 1 apelsin, ca 1½ msk,
uppmätt luftigt
4 ägg

Topping:
500 g nutella, 4 - 5 dl
finrivet skal av 1 apelsin


Sätt ugnen på 200°.

Lägg digestivekex och sötmandel i en matberedare och kör tills det är smuligt. Smält matfettet och blanda i en skål med kex- och nötblandningen, socker och fruktskal. Rör ned äggen och blanda väl. Häll upp i form, ca 20 x 30 cm, och sätt in i mitten av ugnen 20 - 25 minuter till ytan är gyllenbrun. Låt svalna, bred på nutella och garnering, ställ i kyl och skär upp vid servering.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar