söndag 25 oktober 2015

Citronrulltårta med hallonmousse

CITRONRULLTÅRTA MED HALLONMOUSSE

Ca 10 bitar

3 ägg
2 dl socker
2 dl extra fint vetemjöl
rivet skal av 2 citroner
2 msk pressad citronsaft

Fyllning:
1 gelatinblad
3 dl grädde
1½ dl hallonsylt
125 g frysta hallon


Sätt ugnen på 225°.

Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Vänd ned mjöl, rivet citronskal och pressad citronsaft. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen ca 7 minuter. Strö socker på ett annat bakplåtspapper och vänd upp kakan på papperet. Lossa försiktigt det andra papperet från kakan och låt kallna.

Fyllning:
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter. Krama ur dem och smält dem i något lämpligt, sin egen fukt t ex, för det blir alltid något kvar trots att man kramar ur dem ordentligt. Låt svalna något. Vispa grädden och blanda med hallonsylt. Tillsätt gelatinet i en jämn stråle och vispa under tiden. Låt moussen stå i kylen ca 30 minuter.

Bred hallonmoussen över den kalla kakan. Fördela hallon vid den ena långsidan och rulla ihop från långsidan med hallonen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar