söndag 25 oktober 2015

Marängmuffins

MARÄNGMUFFINS

Festliga muffins med hallon som toppas med krispig maräng. Vackra på kakfatet och svåra att motstå.

Ca 12 stora muffins

3 äggulor
1½ dl socker
150 g smör eller margarin
2 1/4 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 dl mjölk

Maräng:
3 äggvitor
2 1/4 dl socker
2 tsk vaniljsocker

Fyllning och garnering:
ca 200 g bär, t ex hallon
socker
potatismjöl
flagad mandel


Sätt ugnen på 175°.

Vispa äggulor och socker pösigt. Smält matfettet. Blanda mjöl och bakpulver. Tillsätt matfett, mjölk och mjölblandning till äggsmeten och rör tills det blir en slät smet.

Maräng:
Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Rör ned sockret i omgångar tills det blir en blank, fast marängsmet. Tillsätt vaniljsockret.

Fyllning:
Blanda bären med litet socker och potatismjöl. Häll muffinssmeten i stora muffinsformar och grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Ta ut dem ur ugnen, fördela bären över muffinsen och klicka eller spritsa på marängsmeten. Strö flagad mandel över.

Grädda muffinsen mitt i ugnen ytterligare ca 15 minuter. Garnera gärna med mer bär före serveringen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar