MARÄNGMUFFINS
Festliga muffins med hallon som toppas med krispig maräng. Vackra på kakfatet och svåra att motstå.
Ca 12 stora muffins
3 äggulor
1½ dl socker
150 g smör eller margarin
2 1/4 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 dl mjölk
Maräng:
3 äggvitor
2 1/4 dl socker
2 tsk vaniljsocker
Fyllning och garnering:
ca 200 g bär, t ex hallon
socker
potatismjöl
flagad mandel
Sätt ugnen på 175°.
Vispa äggulor och socker pösigt. Smält matfettet. Blanda mjöl och bakpulver. Tillsätt matfett, mjölk och mjölblandning till äggsmeten och rör tills det blir en slät smet.
Maräng:
Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Rör ned sockret i omgångar tills det blir en blank, fast marängsmet. Tillsätt vaniljsockret.
Fyllning:
Blanda bären med litet socker och potatismjöl. Häll muffinssmeten i stora muffinsformar och grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Ta ut dem ur ugnen, fördela bären över muffinsen och klicka eller spritsa på marängsmeten. Strö flagad mandel över.
Grädda muffinsen mitt i ugnen ytterligare ca 15 minuter. Garnera gärna med mer bär före serveringen.
Festliga muffins med hallon som toppas med krispig maräng. Vackra på kakfatet och svåra att motstå.
Ca 12 stora muffins
3 äggulor
1½ dl socker
150 g smör eller margarin
2 1/4 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 dl mjölk
Maräng:
3 äggvitor
2 1/4 dl socker
2 tsk vaniljsocker
Fyllning och garnering:
ca 200 g bär, t ex hallon
socker
potatismjöl
flagad mandel
Sätt ugnen på 175°.
Vispa äggulor och socker pösigt. Smält matfettet. Blanda mjöl och bakpulver. Tillsätt matfett, mjölk och mjölblandning till äggsmeten och rör tills det blir en slät smet.
Maräng:
Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Rör ned sockret i omgångar tills det blir en blank, fast marängsmet. Tillsätt vaniljsockret.
Fyllning:
Blanda bären med litet socker och potatismjöl. Häll muffinssmeten i stora muffinsformar och grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Ta ut dem ur ugnen, fördela bären över muffinsen och klicka eller spritsa på marängsmeten. Strö flagad mandel över.
Grädda muffinsen mitt i ugnen ytterligare ca 15 minuter. Garnera gärna med mer bär före serveringen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar