lördag 17 oktober 2015

Jordnöts- och kolapaj med vaniljgrädde

JORDNÖTS- OCH KOLAPAJ MED VANILJGRÄDDE

I den här pajen har allt gott blandats i - marshmallows, sirap, jordnötssmör, choklad, vispgrädde ... allt!

1 paj, ca 8 - 10 bitar

Pajbotten:
2 msk ljus sirap
2½ dl jordnötssmör
2 dl minimarshmallows
4 dl rice krispies
2 dl jordnötter

Kolafyllning:
200 g smör eller margarin
2 dl vispgrädde
2 dl socker
1 dl mörk sirap

Topping:
250 g mjölkchoklad

Vaniljgrädde:
3 dl vispad grädde
2 tsk vaniljpulver


Smält sirap, jordnötssmör och marshmallows i en kastrull på svag värme. Blanda ned rice krispies och jordnötter i den ljumma blandningen. Klä en springform, 24 cm i diameter, med bakpapper i botten och tryck ut smeten i ett jämnt lager, som en pajbotten. Ställ i kylskåp.

Blanda ingredienserna till kolan och låt småkoka i kastrull ca 50 minuter. Droppa en droppe kolasås i kallt vatten för att se om den stelnar - i så fall är kolafyllningen klar. Häll den ovanpå pajbottnen och låt stå kallt, så att fyllningen stelnar.

Smält mjölkchokladen i en kastrull över varmt vattenbad och häll den jämnt över den stelnade kolafyllningen. Servera pajen kyld med vispad grädde med nedrört vaniljpulver.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar