torsdag 22 oktober 2015

Mjuka hallon- och mandelkakor

MJUKA HALLON- OCH MANDELKAKOR

Underbara kakor med mandel och litet syrlig smak av hallon. Packa ned många, de kommer garanterat att gå åt.

Ca 12 - 15 kakor

120 g mandel eller färdigt mandelmjöl
ca 3½ dl florsocker
100 g vetemjöl
½ tsk bakpulver
5 äggvitor
125 g smält smör eller margarin
150 g hallon


Sätt ugnen på 180°.

Mal mandeln eller använd färdigt mandelmjöl och lägg det i en bunke. Sikta ned florsocker, vetemjöl och bakpulver. Smält matfettet och tillsätt det tillsammans med äggvitorna. Vispa tills det blir en len smet.

Smörj och fyll formarna med smet till ca 2/3. Toppa med ett par hallon och baka ca 25 minuter eller tills de är gyllenbruna och torra inuti. Prova med en sticka.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar