söndag 25 oktober 2015

Blåbärsscones

BLÅBÄRSSCONES

8 - 10 st

85 g kylskåpskallt smör eller margarin
ca 5½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
4 msk rårörsocker
½ tsk salt
2 dl standardmjölk
1½ dl blåbär


Sätt ugnen på 200°.

Skär matfettet i små kuber. Blanda vetemjöl och bakpulver i en bunke. Nyp ihop mjölblandningen med matfettet och arbeta sedan in rårörsocker och salt i degen. Tillsätt mjölken och arbeta till sist försiktigt in blåbären.

Lägg degen på ett mjölat bakbord och platta ut den med mjölade händer. Ta ut 8 - 10 rundlar med ett runt mått, 5 - 6 cm i diameter, och lägg rundlarna på en plåt med bakplåtspapper.

Grädda sconesen mitt i ugnen 10 - 12 minuter eller tills de är gyllenbruna.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar